05 juli 2008

Talangfullt avslutande

Idag är det den näst sista dagen på kollo. En dag som många kommer att minnas en lång tid! Under förmiddagen har det varit fotbollsmatcher, pyssel och hopp på studsmattan. Artisterna i talangjakten har också haft sina sista repetitioner inför Kollotalangen. Tio artister/grupper har finslipat det sista på dansnummer, sångframträdanden och pianostycken.

Efter mellis fick barnen hjälp med att fixa till sig inför kvällen, ledarna agerade hårstylister och sminköser. Och när den fina middagen serverades var alla barn såå fina! Middagen bestod av ett vackert dukat plockbord där det fanns kycklingspett, snittar, vitlöksbröd, grönsaker, såser, melon och snacks. Alla fick också gå till under-bar och hämta läsk eller bål. Sedan minglade vi alla runt med vår mat och hade det trevligt.

När middagen var förtärd var det dags för Kollotalangen, den händelse som många förberett sig inför i mer än en vecka. När värdarna hade inlett kvällen och ledarna och barnen i juryn var redo drog framträdandena igång. Bidragen varierade mellan dans till discodunk till egenskrivna ballader. Vi fick även avnjuta två pianostycken. Efter hälften av bidragen var det dags för dessert, chokladpudding med grädde blev det! När alla bidrag hade gjort sina framträdanden var det dags för juryn att gå ut och bestämma vem som skulle bli vinnare. Självklart var det ett svårt beslut eftersom alla barn var så otroligt duktiga och modiga. Men vinnaren blev ändå en tjej med en fantastiskt fin röst, hon framförde låten ”Aldrig ska jag sluta älska dig” och detta var Linnéa i grön grupp! Hon fick återigen framföra sin låt och publiken njöt!

Kvällen avslutades med ett disco där alla dansade och såg till att ha så kul som möjligt den sista kvällen! En rolig dag har det varit!

//Anna