26 juni 2008

Vatten, vatten, bara massa vatten!

Vattendag, en dag fylld av vatten! Redan kl åtta vaknar barnen av en lätt "vattenväckning" och den blöta dagen börjar ta fart. Efter städning och kiosk letar sig alla mot framsidan och en stor och blå gummimatta, dränkt i såpa och vatten, blir till plan för "såpabandy" och "såpafotboll". En och en halv timma av halkande och skrattande, kämpande och svettande, leder till en ny vattenaktivitet. Den stora blåa mattan, fortfarande dränkt i såpa och vatten, läggs nu i en sluttning och vipps har en gigantisk(!) vattenrutschbana skapats. Succén är ett faktum och nedför den hala banan kanar en efter en.

Efter lunch inträffar något som är ett måste under en dag som denna, nämligen vattenkrig! Men hur organiserar man en sådan lek på bästa sätt? Visst, alla kan ju springa runt o kasta vatten på varandra men vad är vitsen med det, mer än att man blir blöt? Självklart behövs något som bevisar vem som blivit blötast, eller träffat mest. Svaret är såklart blöjor! Kanske låter det lite oklart att sätta på blöjor på barn i 8-13 års åldern, men här på kollo är det ett självklart redskap. Alla tävlar mot varandra i två olika lag och alla sätter varsin blöja på huvudet. Eftersom blöjorna suger åt sig vatten kan man efter spelets slut, med hjälp av en våg, se vilket lag som blivit träffat minst och därmed vunnit.

Klara! Färdiga! Gå! Spelet är igång. Snabbt som ögat fyller varje barn en mugg med vatten och lika snabbt är den tom igen. Succé återigen! När slutsignalen går samlas alla ivrigt vid den stora vågen och vinnaren koras.

Vattendagen avslutas med ”beachparty”. Trots att vädret inte tillåter oss att hålla till vid stranden är stämningen inomhus ändå på topp! Glass, jordgubbar och exotisk frukt står dukat och till glad sommarmusik njuter alla av ännu en lyckad dag.

/ Mattias

Ett litet experiment

Några bilder...