23 juni 2008

Det finns inget dåligt väder


Regn och rusk och regn igen. Så har dagens väder sett ut. Men vad gör det när det är första riktiga dagen på kollo? Aktiviteterna har ändå mestadels hållits inomhus. Pyssel i form av att måla muggar har varit en stor aktivitet, liksom alla sorters sällskapsspel som till exempel Fyra i rad, ishockeyspel och kolloklassikern Maja.

Vädret har dock inte lyckats hålla oss inomhus hela dagen. Den dagliga dosen av bad har inte varit mindre än en dag med solsken och båtarna har flitigt använts för fiske. Även en ordentlig fotbollsmatch genomfördes i stundtals hällande regn.

Dagens ”grej of the day” var när Abdi lyckades med konststycket att fiska upp en gädda på uppskattningsvis fyra kilo. Förmodligen ett kollorekord som kommer att stå sig i evigheter. Det blev dock ingen fisk till kvällsmat utan fisken släpptes tillbaka ner i Östra Laxåsjön och simmade under barnens jubel tillbaka ut i friheten.

Kvällens Kollodax bestod i olika slags grupplekar där barnen delades upp på hälften för att minska barnantalet. Resultatet blev mycket lyckat med mycket aktivitet hos barnen och en hög ljudvolym.

Avslutningsvis blev det kvällsdopp för alla som ville innan sängen väntade efter en lång dag på kollo.

Mvh / Kalle

Startskottet har gått

Ungefär en timme efter avfärd från Vinterstadion i Örebro gled bussen in på Stenbodagården utanför Askersund och 2008 års kollo startade på riktigt.

De 54 barnen delades in i sex färggrupper (gul, blå, grön, orange, röd och svart) och började med att ta en titt på sina rum. Därefter följde lite samarbetsövningar för att lära känna sin grupp och lära sig namn. Givetvis blev det också lite fika.

Efter kvällsmaten var det sedan dags för årets första Kollodax. Kvällen innehöll bland annat presentation av ledare och information om hur ”kollolivet” fungerar. Dessutom hölls en liten invigningsceremoni där alla kollobarn fick ett armband med sin gruppfärg. Givetvis avslutade vi med att sjunga kollosången.

Den återstående delen av kvällen ägnades åt valfria aktiviteter som studsmatta, bad, fotbollsspel, sällskapsspel och för de som önskade EM-fotboll.

I skrivande stund är rumstädningen i full gång efter att vi ätit frukost. Natten har varit lugn och vi har verkligen fått en kanonstart på årets Stenbodakollo.

Mvh / Kalle