28 juni 2008

En härlig lördag med orientaliska inslag...

Äntligen tycks det fina vädret vara på väg till Stenboda, även om det såg lite mörkt ut till en början på dagen. Nu när även vädret är på vår sida så tycks det enda störande vara de ca 1 000 000 000 000 knotten som bosatt sig på gården. Men inte ens dessa små "kryp" kan få alla goa barn på dåligt humör (inte ledarna heller för den delen).

Enligt gammal tradition var det återigen väckning kl 08.00 för att starta dagen med en härlig frukostbuffè bestående av gröt, flingor, fil, kräm, juice, kaffe ,te, mackor av alla möjliga slag samt ett stort utbud av pålägg.

Under förmiddagen var det dags för tre grupper att åka iväg på "grupphäng" bestående av flottbygge, kanotpaddling, vita stränder, fin fin minigolf, schyssta korvar och annat smarrigt. Resten av gänget fick tillbringa dagen på Stenboda där det sysslades och pysslades med allt möjligt, alltifrån att måla koppar till att studsa på studsmattan. På grund av det otroligt fina vädret fick "hemmagänget" också åtnjuta en fin lasagne under klarblå himmel.

Senare under dagen rev vi av den populära tårttävingen där varje grupp blev tilldelad olika slags dekorationsmaterial såsom strössel, sylt, delikatoboll, marsipan m.m. Det blev en hård kamp mellan samtliga grupper (även ledargruppen) där den röda gruppen till slut drog det längsta strået och kammade hem vinsten med sin "Drömtårta". När tävlingen var avgjord fick alla sin beskärda del av tårtorna.

Till kvällen bjöds barnen på en "Orientalisk afton" vilket blev en succè. Denna kväll inleddes med en cermoni där barnen fick tvätta sig i sjön och därav göra sig förtjänta av det "Orientaliska bandet" som gav inträde till alla kvällens stationer. I bastustugan bjöds det på drakens andedräkt (bastu), rakning hos en äkta barberare och en härlig dusch med aftershave. På de andra stationerna fick barnen testa på massage, fotmassage, fotbad, ansiktsmask m.m. De kunde även stanna till vid det orientaliska caféet där det bjöds på nötter och annat snacks, samt den lite udda drycken "Kamelpiss" (typ kolsyrat te).




Denna kväll bjöd på mycket mys och nöjda blickar hos barnen som blev ordentligt ompysslade och tillfräschade. Nu är det dags för nattning och uppladdning för en ny dag med nya äventyr! God natt!

/Richard