30 juni 2008

FTC!!!

0Fitness Training Camp blev enligt många barn en succé!

Det blev väckning i form av ledare i 80-tals jumpers med visselpipor och melodier och det som stod på schema var MORGONJYMPA!

Alla barnen samlade sig vid flaggstången och morgonjympan startade. Under dagen fick alla barn pröva på olika sporter t.ex. Thaiboxning, Bandy, Fotboll, Friidrott Vattenpolo och Friskis&Svettis. Klara är nu med mig och bloggar och ska ge en egen bild av dagen. Hon prövade Thaiboxning och Bandy.

”Thaiboxningen, det var roligt men ändå svårt. Det var en bra ledare. Dock var det för liiiiite fys och för mesig musik för att det var Ante som var DJ. Bandyn, var rolig för att vi vann. Lite dålig plan, en sandig volleybollplan. Jeppe var hård med uppvärmningen men bra! Dagen var JÄTTEROLIG!”

Nu blir det en softarkväll med bl.a. bastu, bad, maja, pyssel och kanske lite Bert’s dagbok?

För övrigt har vi fått en förlovning på detta kollo. Ledarna Maria (Mary-Respect) och Joel (Bojje) har förlovat sig. Klara vet inget om förlovningen men skrattar glatt åt mitt sätt att blogga.

Läs gärna morgondagens blogg kära läsare.

So Long, Flaggstång

Av: Gabriel och Klara

Två hälsningar hem...

Hej alla där hemma!


Sofie Rydberg:
Jag vill hälsa till alla i min familj!! Alla jag känner
och alla jag tycker mycket om. Jag tycker det är
jätteskönt att vara på kollo! Det har inte varit det
bästa vädret men ändå. Vi har haft det roligt och
mysigt ändå! Det är mitt tredje år på kollo så jag
känner igen det mesta.
Puss&kram alla /Sofie Rydberg

Stina Hellqvist:
Jag vill hälsa till alla där hemma. Eftersom inte breven
kom fram så skriver jag här. Vi har det skoj här.
Vi får tacka Charlotta och Jeanette som gör den
goda maten. Det är mitt tredje år på kollo.
Tack och hej leverpastej!! /Stina Hellqvist


Nu har vi nått halvtid...

Idag är det en vecka sedan bussen rullade in på parkeringen full med förväntansfulla barn, nu har halva kollot gått och därför har vi idag fått besök av barnens nära och kära. Syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar, kusiner och några kompisar fyllde gården denna eftermiddag. Gästerna fick avnjuta härlig äppelpaj, åka båt med sina barn och fick se smakprov på vår alldeledes egen såparutchkana. För barnen kändes denna dagen väldigt speciell då de fick ta igen tid med sina familjer. Mycket skratt blev det, men också en del tårar - men nu är det nya tag, en ny vecka med massor av skoj!

På förmiddagen hade tre av grupperna utflyktsdag med kanoting, flottbygge och bad. De tre grupperna som var kvar hade skoj på gården och laddade inför eftermiddagen.

På kvällen efter att alla familjer hade åkt var det dags för disco. Då hjälpte ledarna till att piffa upp barnen; de fick fixa håret, de som ville fick lite smink och barnens snyggaste kläder åkte på. Det var en fin syn att se barnen skrida in i discolokalen i fina långklänningar, skjorta och coola kepsar. Det blev mycket dans, gott snacks och lite limbo emellanåt.

Men som många vet var det ju också den efterlängtade EM-finalen i fotboll. Så för alla fotbollssupportrar blev det en spännande final att avnjuta. Fans för både Spanien och Tyskland hejade på sina respektive lag. Och många glada rop hördes när slutsignalen ljöd.

Ja, detta var våran söndag. Tack till alla er som kom och gjorde denna dagen så speciell!


Bloggare: Anna