24 juni 2008

Grupphäng och lite hittpå


På dagsschemat för denna tisdag stod det "Grupphäng" för de yngre barnen och "Lite hittpå" för de äldre. Detta innebar att de tre yngsta grupperna (gul, blå, och grön) vid samlingens slut fick bege sig till sina rum för att klä på sig väderanpassande kläder och förbereda sig för en halvdags äventyr i naturen medan äldre grupperna kunde njuta av tanken på att få stanna kvar på den snart mindre folktäta kollogården.
Den gula gruppen fick åka till Tiveden och Vitsand för att där gå en 1,6 km lång kuperad och grottfylld vandringsled och äta medtagen lunch och fika. Den blå gruppen skulle ta sig till en kollotraditionell udde för att där bygga en egen flotte och sedan ta sig ut på Laxsjöns vågor och hämta godsaker i en flytande tunna. Barnen i den gröna gruppen skulle egentligen ha åkt på "Kanotsafari" till en camping vid en annan av Laxsjöns stränder för att spela bangolf. På grund av de stora vågorna på sjön omskapades planderna och barnen fick istället ta sig dit till fots. Som extra krydda på deras lilla äventyr stannade man till för att göra upp eld och grilla sig härliga mängder korv.
Utflykterna var uppskattade och imorgon blir det de äldres tur att ge sig ut på liknande äventyr.

På eftermiddagen har här bland annat spelats fotboll, pysslats och badats. Efter kvällsmaten väntar kollobio i vår samlingssal och pop-corngrytan kommer givetvis att poppa friskt.